Illustraties

Hand illustratorMijn werkgebied omvat een breed spektrum aan illustraties. Op het gebied van dieren, mensen, redactioneel, educatief, cartoons, grafisch, medisch en technisch in allerlei stijlen handmatig of digitaal.

Het contact met de opdrachtgever gaat meestal telefonisch, daarna per email een uitvoerige beschrijving over de te maken illustratie(s), met eventuele voorbeelden. Dan word in overleg met de opdrachtgever een prijs afgesproken en maak ik een eerste schets die ik per email stuur. Als er correcties zijn volgt er een tweede schets waarna na goedkeuring de illustratie wordt uitgewerkt en weer per mail wordt opgestuurd.

Schilderijen

Hand schilderHet schilderen van mensen, dieren en landschappen heeft mijn voorkeur. De technieken waarin ik schilder zijn olieverf, acryl en aquarel in een realistische stijl.

Voor een portret ga ik uit van meerdere foto's, zodat ik een duidelijk beeld krijg van de persoon of het dier. Ook pas ik de belichting aan met schaduw partijen en eventueel een andere achtergrond.