edelhertAls kind was ik al driftig aan het tekenen, vooral dieren en mensen. Na de basisopleidingen volgde ik de Grafischeschool te Utrecht en werd fotolithograaf. Daar heb ik een opleiding publiciteitsvormgeving aan de Kunstakademie te Arnhem gevolgd.

Na een tijd op een reclamebureau als ontwerper/reclametekenaar gewerkt te hebben nam ik de gok om zelfstandig te worden. Tekenen en schilderen was toch mijn passie.

In 1986 werd Atelier Ed Boelaarts v.o.f. opgericht en ging ik als freelance illustrator aan het werk. Mijn opdrachten kwamen overal vandaan onder andere van instellingen, uitgeverijen en reclamebureau's. Onze droom was te wonen in een boerderij met een eigen atelier. In 1993 werd deze droom werkelijkheid, met mijn vrouw Kitty, 4 kinderen, paarden, honden en klein vee verhuisden wij van Arnhem naar een boerderij in De Heurne.

In mijn vrije tijd schilder ik dieren (veel paarden), portretten en landschappen.

Overige publicaties van mijn werk

olieverfschilderij kalverweidedijkNaast mijn eigen website sta ik ook vermeld op de de onderstaande website:

www.illustratoren-oost.nl/illustrator/ed-boelaarts 

Deze website is een initiatief van platform Illustratoren Oost-Nederland.

 

Appel valt soms niet ver van de boom

Soms valt de appel niet ver van de boom en dat is ook in mijn gezin het geval. Mijn oudste zoon, Vincent Boelaarts, is ook schilder/kunstenaar en u kunt zijn werk bewonderen via de onderstaande link:

www.vincentboelaarts.com 

Van je familie moet je het soms hebben

Soms moet je het juist wel van je familie hebben. Want ik was toe aan een nieuwe website waarin ik mijn werk nog beter kon laten zien.Mijn neef en zijn vrouw, Jasper en Rachel Walraven, hebben een bedrijf die websites maken. Zij hebben mij geholpen met het realiseren van deze website. Je kunt hun website bekijken via de onderstaande link:

www.walravenwebwerk.nl